Nadenkstof

Ieder mens heeft een verhaal en weer andere mensen kunnen door deze verhalen aangezet worden tot nadenken, tot inspiratie of tot actie.

Als ex-bibliothecaris leeft er in mij nog altijd de drijfveer om iets met verhalen te doen. Ik kan ze natuurlijk optekenen maar mooier is om met mensen in gesprek te gaan over hun drijfveren, keuzes en het leven in bijzonder.

Door middel van een kleine investering in soft- en hardware (via de eigen portemonnee) en de wil om te leren in de praktijk ben ik een nieuwe podcast begonnen. En met nieuw gevonden stoute schoenen vraag ik mensen met mij in gesprek te gaan. Een gesprek dat de microfoon registreert. En ik later bewerk tot podcast-afleveringen met een tijdspanne waar mensen naar willen luisteren.

Er is hier een podcast-amateur aan het werk. Maar geen amateur op het gebied van het voeren van gesprekken. Ik voer al heel mijn leven gesprekken. En ik teken ze al heel erg lang op.

Nadenkstof is een serie gesprekken – Podcasts – over drijfveren, keuzes en het leven. Deze gesprekken geven stof tot nadenken en zijn dus nadenkstof.
Gesprekken op 1,5 meter of online

Als je de veertig (ik, Joost Heessels) bent gepasseerd en een kind hebt van bijna anderhalf jaar dan ga je blijkbaar nadenken over het leven. Wat wil je nog met je leven en hoe doen andere mensen dat. Hoe leven andere mensen? Welke keuzes maken zij? En wat zijn hun drijfveren. Een van mijn drijfveren is om mensen te inspireren, tot nadenken aan te zetten en dat gaat niet vanuit de luie stoel. Soms probeer ik mensen te inspireren via een blog dan weer via een podcast. Ik hoop dat je er veel plezier aan zal beleven.Ook te beluisteren via Spotify, Soundcloud en Itunes