Nadenkstof

Nadenkstof is een serie gesprekken – Podcasts – over drijfveren, keuzes en het leven. Deze gesprekken geven stof tot nadenken en zijn dus nadenkstof.
Gesprekken op 1,5 meter of online

Als je de veertig bent gepasseerd en een kind hebt van bijna anderhalf jaar dan ga je blijkbaar nadenken over het leven. Wat wil je nog met je leven en hoe doen andere mensen dat. Hoe leven andere mensen? Welke keuzes maken zij? En wat zijn hun drijfveren. Een van mijn drijfveren is om mensen te inspireren, tot nadenken aan te zetten en dat gaat niet vanuit de luie stoel. Soms probeer ik mensen te inspireren via een blog dan weer via een podcast.

Begin december vorig jaar kwam ik met het idee om opnieuw te gaan podcasten. Het thema was snel gevonden maar gasten nog niet. Een lijstje met namen – van mensen met wie ik graag in gesprek zou willen gaan – ontstond. Vrije uren geagendeerd en software en hardware opnieuw aangepakt.

Het gesprek met Carmen Cabo kwam tot stand via twitter. Een of twee sprekers die niet op mijn lijst stonden zou ik toch wel via dat medium kunnen vinden. Carmen wilde graag haar verhaal doen. En dus toog ik naar Leiden. In een iets wat holle vergaderruimte begon ik met een nieuw podcastavontuur. Als echte amateur waren ook mijn opnameapparatuur een drama, niks goed afgesteld. Dat hoor je wel een beetje terug, helaas!

Ook te beluisteren via Spotify, Soundcloud en Itunes

De volgende gast is Hans van Driel.