Blog, Lezen

Vakantielezen

Ligbed

Vandaag gaf ik gehoor aan de redactie van Linkedin. Zij verzamelen tips van boeken voor tijdens de vakantie. Bij deze:

Vakantie, niet echt. Ik ben vader van twee kleine jongetjes – van 1 en 3 – dus onze vakantie komt in september nog. Voor lezen maak ik altijd tijd. Dit komt doordat de liefde voor het boek in mijn bloed zit en ik voorheen voor openbare bibliotheken werkte. Natuurlijk zit ik ook voor mijn huidige vakgebied veelvuldig met mijn snufferd in de boeken. Daarnaast lees ik onwijs veel voor aan mijn zoontjes, die – zo merk ik – ook helemaal dol zijn van boeken.

Maar als je dan toch op je bedje naast het zwembad ligt en de rust hebt om boeken te lezen dan zou ik ETERNAL en The upgrade van Steven Van Belleghem aanbevelen. Boeken die zich afspelen in de nabije toekomst en die op een beklemmende wijze laten zien wat er kan gebeuren als nieuwe technieken in verkeerde handen vallen. Het zijn boeken die je op het randje van je stoel laten zitten zonder dat het echt absurd gaat worden. Beide boeken heb ik overigens in twee dagen uitgelezen zonder ook maar één woord over te slaan.

We weten allemaal hoe de presidentsverkiezingen in 2020 – in de VS – zijn afgelopen, maar wat speelde er eigenlijk echt in het Witte Huis in Washington. Het boek Aardverschuiving van Michael Wolf heb ik gelezen als een schelmenroman, een boek dat Louis Paul Boon had kunnen schrijven als hij nog geleefd had. Een verbijsterend relaas waar wij nuchtere Nederlanders maar amper iets van snappen.

Daarnaast lees ik boeken voor werk en of daar tegenaan schurkende interesse gebieden.
Het boek Tijd voor een creatieve generalist – van Suyin Aerts en Murielle Marie Ungericht – was voor mij een openbaring. Het bevestigde de rollen die ik het liefst heb binnen mijn werkende leven. Een functie waar verschillende disciplines samenkomen maar die zeer verschillen van inhoud. Misschien niet een boek voor naast het zwembad maar zeker wel een boek waar je iets aan hebt als je merkt dat je ook generalistisch in het werk staat.

Eerder verschenen op linkedin 12-08-2022: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6963783913085267968/ 

Getagd ,

Over Joost Heessels

Ik ben een creatieve generalist met hart voor de publieke zaak. Ik geniet ervan als ik een bijdrage kan leveren aan innovatieve ontwikkelingen voor mens en samenleving. Ik geloof in holacratische organisaties, ondernemende ambtenaren en coöperatieve bibliotheken. Ik heb sterke affiniteit met de brede culturele en maatschappelijke vraagstukken. Ik sta open voor een nieuwe uitdaging! Momenteel werk ik Voor Rijkswaterstaat CD NOVA, een plek binnen Rijkswaterstaat waar complexe maatschappelijke vraagstukken op een onderscheidende manier worden aangepakt. We initiëren verkenningen en experimenten die bijdragen aan een wendbaar en toekomstbestendig RWS. Daarbij richten we ons op het organiseren van nieuwe samenwerkingen, zowel binnen RWS als daarbuiten, en verrijken we bestaande samenwerkingen. Binnen deze club houd ik mij bezig met o.a. verkenningen en experimenten naar Living Labs, community 's en middelen om intern en extern te communiceren en het delen van informatie. Keywords: Vernieuwing | Innovatie | Samenwerken | Informatie | Advies | Dwarsdenken | Communicatie
Bekijk alle berichten van Joost Heessels →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.