Gelezen

Boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen:

Managers the day after tomorrow
Actueler dan ooit. Rik Vera schreef in 2018 een boek over veranderend management. En de veranderingen in de wereld rond 2030, maar wat hij nooit kon bevroeden is dat dit alles nu al de waarheid begint te worden.

Houd afstand, raak me aan
Een van de betogen om van de Coronacrisis een circus van kansen te maken. Klinisch psycholoog Verhaeghe trekt je een wereldbeeld in die niet negatief of positief is maar waar je veel van kan leren.

Zonder de top te bereiken
Ik ben gek op boeken over doorzettingsvermogen. Mijn verhaal – en dat van miljarden anderen – sluit daar bij aan (ik vertel het ooit nog eens). Als je – echter – de top zou willen bereiken maar je komt er nooit aan dan zou dit een bittere nasmaak op kunnen leveren, toch laat deze roman de bittere smaak achterwegen.

De nieuwe keizer
Ik ben van mening dat je alles over de wereldpolitiek moet bij houden. Over kopstukken moet je gelezen hebben om ze een plaats te kunnen geven op het schaakbord. XI JInping is nu misschien al de machtigste man op deze aardkloot. Maar veel weten we niet van de man. Dat het een technocraat is mag duidelijk zijn als je ziet hoe China zich aan het ontwikkelen is. Maar is XI moderner dan zijn voorgangers of hebben we het hier over een wolf in schaapkleding? Oordeel zelf!

Het kind en de rekening
Vader met een zoon van 1,5 jaar begint zich te verdiepen in het onderwijs. Daarvoor lees ik alles wat los en vast zit over dit onderwerp. Mijn mening is dat het Nederlands onderwijs verslechterd door te grote bemoeienis uit Den Haag. Bureaucraten die leraren in het veld de les lezen is voor mij een stap te ver. Evenals scholen die elkaar beconcurreren. Ik ben het met het pamflet van Sophie Zeilstra eens, u ook?