Blog

Het echte leven – BeReal.

Volgens een bericht op Emerce.nl is de app BeReal razend populair onder Nederlandse jongeren. De van oorsprong Franse app lijkt in tegenstelling tot zijn concullega’s echt onwijs saai. Maar waar gaat het eigenlijk over?

BeReal is een foto-app, die je elke dag vraagt één foto van je leven te maken. Eigenlijk maak je er twee want tegelijkertijd dat je de foto schiet maakt de selfie-cam ook een foto van jou.
Het draait bij deze app om het echte leven, wat dat dan ook is.

Voor het maken van de foto krijg je maar een paar seconde de tijd, en vervolgens ook om deze met je BeReal-vrienden te delen. Bij andere sociale media beslis jezelf wanneer iets deelt maar bij BeReal beslist de app dat dus. Helemaal snappen doe ik het niet … maar ik ben dan ook niet echt jong meer – die tijd is helaas vervlogen. De vraag is ook of we nog wel zitten te wachten op mensen die heel hun leven willen delen, al is dat bij BeReal nog maar één moment op de dag.

Jongere of niet, ik ben er vanaf nu te vinden en dus te volgen onder de naam van creatievegeneralist.

 

 

Getagd , , ,

Over Joost Heessels

Ik ben een creatieve generalist met hart voor de publieke zaak. Ik geniet ervan als ik een bijdrage kan leveren aan innovatieve ontwikkelingen voor mens en samenleving. Ik geloof in holacratische organisaties, ondernemende ambtenaren en coöperatieve bibliotheken. Ik heb sterke affiniteit met de brede culturele en maatschappelijke vraagstukken. Ik sta open voor een nieuwe uitdaging! Momenteel werk ik Voor Rijkswaterstaat CD NOVA, een plek binnen Rijkswaterstaat waar complexe maatschappelijke vraagstukken op een onderscheidende manier worden aangepakt. We initiëren verkenningen en experimenten die bijdragen aan een wendbaar en toekomstbestendig RWS. Daarbij richten we ons op het organiseren van nieuwe samenwerkingen, zowel binnen RWS als daarbuiten, en verrijken we bestaande samenwerkingen. Binnen deze club houd ik mij bezig met o.a. verkenningen en experimenten naar Living Labs, community 's en middelen om intern en extern te communiceren en het delen van informatie. Keywords: Vernieuwing | Innovatie | Samenwerken | Informatie | Advies | Dwarsdenken | Communicatie
Bekijk alle berichten van Joost Heessels →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.