Blog, Media

Doodlopend: Woodstock

Ooit had je Woodstock. Een bekende naam bij veel mensen. Er zijn drie edities van dit festival geweest. De eerste editie zal wel de bekendste zijn want men verheerlijkt die tot op de dag van vandaag. In de line-up stonden namen zoals Joe Cocker, Jimi Hendrix, Santana en Janis Jopelin (en vele andere). In 1994 werd ter ere van de vijfentwintigste verjaardag van de eerste  – legendarische – editie opnieuw een editie gehouden. De laatste editie van Woodstock dateert uit 1999.

Ik zelf wist alleen van het bestaan van de eerste editie af. Achteraf gezien is het misschien ook maar beter om die editie te onthouden. Over de laatste editie – die van 1999 – gaan twee documentaires van respectievelijk HBO en Netflix. Vooral de documentaire van Netflix is aan te bevelen.

Als 44-jarige man wist ik dus niet van het bestaan van twee andere edities van Woodstock. De eerste editie ken ik – overigens – vooral uit verhalen van oude hippies en of familie die ver voor die tijd zijn geboren. De generatie dus die jong waren aan het einde van de jaren zestig. De documentaires op HBO en Netflix gaat over een hele andere Woodstock.

– Spoiler alert –    

De documentaire Trainwreck: Woodstock 99 bestaat uit drie delen. En bouwt op naar een climax. Het is een beklemmend schouwspel dat je zo nu en dan naar de lurven grijpt. Naast de beelden van het festival komen ooggetuigen, oud-bezoekers, medewerkers en muzikanten aan het woord. Wat een groot feest had moeten worden eindigt in een drama.
Zie hoe slechte energie een mensenmassa in een monster kan veranderen. Muzikanten die vanaf het podium zien dat het fout gaat maar er nog een schepje boven op doen, en mens onterende taferelen op het gebied van de sanitaire voorzieningen. Kijk wat er kan gebeuren als vredeslichtjes veranderen in helse vuren, die worden aangezwengeld door verkeerd gekozen nummers door mensen met oogkleppen op.

 

 

 

 

 

 

 

Getagd

Over Joost Heessels

Ik ben een creatieve generalist met hart voor de publieke zaak. Ik geniet ervan als ik een bijdrage kan leveren aan innovatieve ontwikkelingen voor mens en samenleving. Ik geloof in holacratische organisaties, ondernemende ambtenaren en coöperatieve bibliotheken. Ik heb sterke affiniteit met de brede culturele en maatschappelijke vraagstukken. Ik sta open voor een nieuwe uitdaging! Momenteel werk ik Voor Rijkswaterstaat CD NOVA, een plek binnen Rijkswaterstaat waar complexe maatschappelijke vraagstukken op een onderscheidende manier worden aangepakt. We initiëren verkenningen en experimenten die bijdragen aan een wendbaar en toekomstbestendig RWS. Daarbij richten we ons op het organiseren van nieuwe samenwerkingen, zowel binnen RWS als daarbuiten, en verrijken we bestaande samenwerkingen. Binnen deze club houd ik mij bezig met o.a. verkenningen en experimenten naar Living Labs, community 's en middelen om intern en extern te communiceren en het delen van informatie. Keywords: Vernieuwing | Innovatie | Samenwerken | Informatie | Advies | Dwarsdenken | Communicatie
Bekijk alle berichten van Joost Heessels →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.