Bibliofuture archief

Waarom bibliotheken veranderen

De American Library Association (AASL) is begonnen met een campagne om uit te leggen waarom bibliotheken in de VS aan het veranderen zijn. Dit doen ze door middel van een toolkit maar ook met dit filmpje: 

The ways in which libraries transform are as nuanced and varied as the people they serve. Physical transformations are easy to spot. Transformations in service and scope can be less apparent, but are ever changing. This video is the first of many sharable tools created to spark conversation on the transformed library and library professional.

Bron: http://blogs.slj.com/neverendingsearch/2015/11/29/libraries-transform-because/

In Nederland zijn wij openbare bibliotheken steeds meer als eenheid aan het zien. Maar er is geen stad of dorp het zelfde dus kan er geen bibliotheek het zelfde zijn, laat staan dat ze eenheid vormen  … toch iets om over na te denken voor als we straks op 9 december weer eens met elkaar van gedachten gaan wisselen.

Over Joost Heessels

Ik ben een creatieve generalist met hart voor de publieke zaak. Ik geniet ervan als ik een bijdrage kan leveren aan innovatieve ontwikkelingen voor mens en samenleving. Ik geloof in holacratische organisaties, ondernemende ambtenaren en coöperatieve bibliotheken. Ik heb sterke affiniteit met de brede culturele en maatschappelijke vraagstukken. Ik sta open voor een nieuwe uitdaging! Momenteel werk ik Voor Rijkswaterstaat CD NOVA, een plek binnen Rijkswaterstaat waar complexe maatschappelijke vraagstukken op een onderscheidende manier worden aangepakt. We initiëren verkenningen en experimenten die bijdragen aan een wendbaar en toekomstbestendig RWS. Daarbij richten we ons op het organiseren van nieuwe samenwerkingen, zowel binnen RWS als daarbuiten, en verrijken we bestaande samenwerkingen. Binnen deze club houd ik mij bezig met o.a. verkenningen en experimenten naar Living Labs, community 's en middelen om intern en extern te communiceren en het delen van informatie. Keywords: Vernieuwing | Innovatie | Samenwerken | Informatie | Advies | Dwarsdenken | Communicatie
Bekijk alle berichten van Joost Heessels →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.