Andere wereld – Egy másik világ

Eindelijk is mijn vakantie aangebroken. Even een periode van bezinning en vrije tijd. Het werk laat ik op een stoffig plankje liggen en ook Nederland zal het enige tijd zonder mij moeten stellen. Binnen afzienbare tijd vertrek ik met mijn vrouw naar het mooie Hongarije. In 2010 was ik daar al eens maar dan alleen, nu zal een reisgezelschap mij volgen.

In 2010 vertrok ik met een hoofd vol troep weg uit Nederland. Een hobbelig pad maakt dat ik weg moest. Goede kennissen maakte het mogelijk dat ik goedkoop in Hongarije kon verblijven. Ik verbleef in een klein plaatsje ver weg van alles.  Het was een roomse reis om er te komen, zeker omdat door overstromingen de spoorwegen moeilijk bereikbaar waren. Ik heb onwijs mooie avonturen op die reis meegemaakt. Het Hongarije effect bleef nog lang deelgenoot van mij.

Van honden – waar ik overigens heel bang voor was – die mij bewaakte tot mooie ontmoetingen waardoor ik andere wegen kon bewandelen. Als nuchtere Nederlander op het Hongaarse platteland maakte ik dingen mee die ik in Nederland nog nooit ben tegen gekomen.

Mijn Blog honderd daagse zal op een gegeven moment dus ook gaan over Hongarije. Ik neem u mee naar een land dat u alleen maar ken uit het nieuws en dan ook nog negatief. Maar Hongarije is zoveel meer dan het politieke verhaal. Een verhaal van een andere wereld.